ICACO SYSTEM Kft.
BoxMove Webshop
A Dohánylevél kezelése
A dohánylevél aratáskor zöld, és a kezelés, fermentálás, érlelés után nyeri el jellegzetes színét és zamatát. A dohánylevelet többféleképp kezelik (szárítják). A felhasználás célja szerint ez történhet napon illetve speciálisan erre a célra épített szellőtetett csűrökben.
Szárítás után a levél törékennyé válik és kezelhetetlen, ezért felfüggesztve tárolják, amíg megfelelő nedvességet nem szívnak magukba. Így puhák és hajlékonyak lesznek. (Itt jelenik meg az adott terület sajátosságának fontossága, ahol az esős évszak ez jelentősen megkönnyíti.) Ezek után a leveleket letépik a szárukról, válogatják, kötegelik. Az osztályozott leveleket hosszú ideig tárolják, mivel az idő elteltével a zamat és illat így kiérlelődik.

Dohánylevelek